ANP11 aug '12 10:00Aangepast op 11 aug '12 15:39

Wijs besluit Luiten tot uitstel 18e hole

KIAWAH ISLAND (ANP) - Joost Luiten heeft zijn besluit de 18e hole in de tweede ronde van het PGA Championship in Kiawah Island uit te stellen doordat het te donker werd niet betreurd. De Bleiswijkse golfer moest zaterdag weliswaar vroeg op maar voltooide de omloop met een birdie. Die bracht hem op de gedeelde 11e plaats met 144 slagen.

Luiten begon met een ronde van 68 aan het majortoernooi, maar kon die voortreffelijke start onder moeilijke omstandigheden - veel wind - niet helemaal het gewenste vervolg geven. Met 76 (+4) viel hij echter geenszins uit de toon. Luitens partners vrijdag in de allerlaatste 'flight', de Zuid-Afrikaan Thomas Aiken en de Amerikaan Alan Morin, sloegen in de schemering wel af. Zij stonden er aanzienlijk slechter voor dan de Nederlander en eindigden onder de streep.

De Zweed Carl Pettersson handhaafde zich op eerste plaats maar kreeg gezelschap van de Amerikaanse favoriet Tiger Woods en Vijay Singh. Deze routinier van de Fiji eilanden maakte door een ronde van 69, de beste score van de dag, een grote sprong voorwaarts. Die drie koplopers staan op 140 slagen (-4).

De Engelsman Ian Poulter volgt met 141. Ook de Welshman Jamie Donaldson en de Noord-Ier Rory McIlroy, beiden 142, doen nog volop mee om het grote geld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen