ANP17 aug '12 19:43

Wall Street licht in de plus

NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen in New York noteerden vrijdag halverwege de handel licht in de plus. Beleggers deden het rustig aan nadat de steunbetuiging van de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan het crisisbeleid van de Europese Centrale Bank donderdag al had gezorgd voor koerswinsten op Wall Street.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,1 procent hoger op 13.257 punten. De brede S&P 500 bleef vlak op 1416 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 3071 punten.

Twee meevallende macrocijfers gaven de handel wat steun. Volgens de vertrouwensgraadmeter van de Universiteit van Michigan is het consumentenvertrouwen in de VS in augustus gestegen tot het hoogste niveau in drie maanden tijd.

Facebook

De index met leidende indicatoren in de Verenigde Staten steeg in juli met 0,4 procent op maandbasis, terwijl economen hadden gerekend op een stijging met 0,2 procent.

Facebook zakte met 3,5 procent, na donderdag ook al een recordlaagte te hebben bereikt. Het aflopen van de zogenoemde lock-upperiode voor een deel van de aandeelhouders, zette het aandeel verder omlaag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen