ANP17 aug '12 07:14

Huurinkomsten Atrium nemen toe

JERSEY (AFN) - Vastgoedonderneming Atrium European Real Estate heeft in de eerste helft van het jaar zowel de bruto- als de nettohuurinkomsten zien stijgen. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend.

Atrium zag de brutohuurinkomsten met 13 procent aandikken ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, tot 96,2 miljoen euro. De nettohuurinkomsten stegen met 17,5 procent ten opzichte van een jaar terug tot 91,7 miljoen euro.

Het bedrijf behaalde een operationele marge van 95,4 procent. De winst voor belasting bedroeg 90,9 miljoen euro, inclusief een herwaardering van de portefeuille ter waarde van 33 miljoen euro. Een jaar geleden kwam de winst voor belasting, inclusief een herwaardering van 58,8 miljoen euro, nog uit op 113,7 miljoen euro.

Bestuurder Rachel Lavine sprak van ,,perfecte resultaten'' met op de achtergrond de aanhoudende economische crisis. Wel constateert ze dat er op de investeringsmarkt sprake is van een lage activiteit. Een concrete verwachting voor 2012 werd niet gegeven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen