ANP20 aug '12 08:53Aangepast op 20 aug '12 09:30

'Diageo nadert miljardenovername'

LONDEN (AFN) - De drankenproducent Diageo, bekend van onder meer Johnnie Walker whiskey, wil het tequila-merk Jose Cuervo aan zijn drankenkast toevoegen. De overname, waarover Diageo overleg voert met de Mexicaanse eigenaar van Cuervo, zou circa 2,3 miljard euro kosten in cash en aandelen. Dat meldde maandag de Britse krant The Telegraph.

De overname zou deze week al bij de presentatie van de kwartaalcijfers kunnen worden aangekondigd, maar volgens ingewijden is het waarschijnlijker dat de gesprekken over Cuervo nog tot in september zullen voortduren.

Diageo wil met Cuervo een nog betere toegang krijgen tot de lucratieve Latijns-Amerikaanse markt. De Britse drankengroep is al de distributeur van het tequila-merk, maar dat contract loopt volgend jaar af. Bovendien wil Diageo meer controle over Cuervo verkrijgen.

United Spirits

Eerder werd al bekend dat Diageo ook graag een belang zou willen hebben in het Indiase United Spirits. De gesprekken daarover hebben tot nu toe geen concreet resultaat opgeleverd.

Analisten verwachten dat Diageo deze week bekend zal maken dat de winst over het gebroken boekjaar dat in juni afliep met bijna 25 procent is gestegen. De omzet zou naar verwachting echter zijn gedaald.

Gerelateerde artikelen