ANP4 apr '12 10:16Aangepast op 4 apr '12 13:13

Burgemeester: gedrag leraar Groessen ernstig

DUIVEN (ANP) - Een 55-jarige leraar van een basisschool in Groessen (Gelderland) is vorige week donderdag op non-actief gezet wegens ,,grensoverschrijdend onzedelijk gedrag’’ tegenover leerlingen. Burgemeester Henk Zomerdijk van Duiven, waar Groessen onder valt, bestempelde het gedrag van de man woensdag als ,,ernstig''.

De man uit Arnhem heeft op verschillende scholen lesgegeven en werkte nu in de bovenbouw van de Joannesschool. Vorige week maandag deden de ouders van een leerling van de bovenbouw aangifte tegen de meester. Donderdag volgde de aangifte van een leerling die inmiddels op het voortgezet onderwijs zit. Dat was aanleiding om de leraar onmiddellijk op non-actief te stellen.

Andere scholen waar de man heeft gewerkt en scholen voor voortgezet onderwijs in de omgeving van Duiven zijn volgens Zomerdijk op de hoogte gesteld. Ouders van leerlingen van de Joannesschool zijn dinsdagavond tijdens een besloten bijeenkomst geïnformeerd. Daarbij waren ook vertegenwoordigers van politie, Openbaar Ministerie en GGD aanwezig.

Voortvarend

Wat de leraar uit Arnhem precies heeft gedaan, wil Zomerdijk nog niet zeggen. Hij verwacht dat het onderzoek naar het gedrag van de Arnhemmer over enkele weken zal zijn afgerond. Het OM heeft de ouders toegezegd voortvarend te werk te gaan. Er waren woensdag nog niet meer aangiftes binnengekomen tegen de docent. De kwestie heeft in het kerkdorp voor veel onrust gezorgd.

De school is onderdeel van de Stichting Confessioneel Onderwijs R'-IJssel. Deze stichting omvat negen katholieke en één protestante basisschool in Duiven en omgeving.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen