ANP17 okt '12 18:50

Trojka en Grieken vrijwel eens over deal

BRUSSEL (ANP) - De trojka van ECB, EU en IMF en de Griekse regering zijn het vrijwel eens over de maatregelen die Griekenland moet nemen om in aanmerking te komen voor verdere financiële steun. De missie van de trojka in Griekenland is daarmee afgerond. Dat maakten de inspecteurs woensdag bekend.

Volgens een persbericht zijn de Griekse autoriteiten en de teams van ECB, EU en IMF het eens over de ,,meeste kernmaatregelen die nodig zijn om een momentum van hervormingen te herstellen'' en daarmee de weg vrij te maken voor volledige afronding van het onderzoek door de trojka.

De resterende onderhandelingspunten zullen vanuit de hoofdkantoren van de betrokken partijen en via lokale vertegenwoordigers worden besproken en naar verwachting de komende dagen worden opgelost. Ook zullen nog financieringsonderwerpen aan bod komen.

31,5 miljard euro

De Griekse premier Antonis Samaras liet kort tevoren ook al weten dicht bij een overeenkomst met de trojka te zijn. Goedkeuring van de trojka van de extra bezuinigingen door Athene is noodzakelijk voor een volgend noodpakket van 31,5 miljard euro voor Griekenland.

De inspecteurs van de trojka zouden woensdag nog uit Athene vertrekken om verslag uit te brengen over Griekenland op de EU-top van donderdag en vrijdag in Brussel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen