ANP17 feb '12 09:17Aangepast op 17 feb '12 11:42

Bijna 300 vluchten geschrapt vanaf Frankfurt

FRANKFURT (AFN) - Als gevolg van een staking van een groep werknemers op de Duitse luchthaven Frankfurt worden vrijdag bijna 300 vluchten geschrapt. Dat maakte Fraport, de exploitant van het vliegveld bekend. Donderdag vielen er door de acties al 172 vluchten uit.

Volgens Fraport gaat het vrijdag om ruim 280 vluchten op een totaal van 1300, die niet door kunnen gaan. Vooral Lufthansa heeft last van de werkonderbrekingen. Om de intercontinentale vluchten te kunnen blijven uitvoeren, offert de maatschappij bestemmingen dichtbij.

Vakbond GdF heeft 200 werknemers van de luchthaven opgeroepen om op donderdag van 14.00 uur tot 21.00 uur en op vrijdag van 07.00 uur tot 21.00 uur het werk neer te leggen om hun eis voor meer loon kracht bij te zetten.

Nieuwe acties

Als Fraport niet aan de eisen tegemoetkomt, overweegt de bond voor volgende week nieuwe acties uit te schrijven. Die moeten dan 24 uur van tevoren aangekondigd worden. De luchthavenexploitant heeft aangegeven weer om tafel te willen met de bonden, maar zegt daar nog geen reactie op te hebben gekregen.

De werknemers vinden dat ze recht hebben op meer loon sinds de aanleg van een vierde baan, die meer werk oplevert. De bond vraagt tot 70 procent meer loon, wat Fraport onverantwoord vindt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen