ANP13 feb '12 13:26Aangepast op 13 feb '12 16:06

Frankrijk heft verbod short-selling op

PARIJS (AFN) - Frankrijk heeft maandag het verbod op het zogenoemde short-selling opgeheven. Dat heeft de Franse beursautoriteit laten weten. Het verbod gold sinds augustus. Er komen in Frankrijk nu wel nieuwe regels waarbij er een meldingsplicht is als er 'short'-posities worden ingenomen.

Bij short-selling speculeren handelaren op een daling van de koersen van aandelen of obligaties. Frankrijk verbood deze handelsmethode voor tien banken toen de koersen van die instellingen zwaar onder druk stonden vanwege de blootstelling aan Griekenland en andere zwakke eurolanden. Het gaat om BNP Paribas, Société Générale, Crédit Agricole, Natixis, Axa, April, CNP, Crédit Mutuel-CIC, Scor en Euler Hermes.

Ook in België, Spanje en Italië gold er vanaf augustus een verbod op short-selling. De Belgische autoriteiten lieten maandag eveneens weten het verbod op te heffen.

Overigens blijft het verbod op 'naked' short-selling wel in veel landen overeind. Bij deze handelsmethode hebben de handelaren de onderliggende papieren niet eens in bezit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen