ANP12 jun '12 13:05

'Handel DE moet nog uitrazen'

AMSTERDAM (AFN) - De koers van het aandeel DE Master Blenders 1753 moet nog even uitrazen, vinden analisten van zakenbank Theodoor Gilissen. Als het aandeel bij de start van de officiële handel op 9 juli nog steeds onder de 9 euro staat, vinden de marktvorsers dat een ,,aantrekkelijke waardering''. Maar fondsmanager Corné van Zeijl van SNS Asset Management vindt het aandeel nu aan de dure kant.

Het probleem, schrijft Theodoor Gilissen, is dat het nu nog onduidelijk is hoeveel Amerikaanse beleggers, die na de splitsing van DE en Sara Lee beide aandelen in handen krijgen, nu nog belangstelling zullen hebben voor DE. ,,Dit kan op korte termijn tot een flinke verkoopdruk leiden''. DE Master Blenders 1753 heeft zelf al aangegeven de komende tijd een volatiele handel te verwachten.

DE heeft mooie marktposities en een sterk management, schrijft Theodoor Gilissen. Maar er is de afgelopen jaren te weinig in geinvesteerd. ,,Hogere marketinguitgaven, innovatie en groei in opkomende regio's moeten de omzet en winst verhogen'', aldus de zakenbank. Topman van DE Michiel Herkemij heeft zelf al aangegeven het bedrijf flink op de schop te nemen en veel meer aan marketing en innovatie te gaan doen.

'Prachtig bedrijf'

Corné van Zeijl noemde DE dinsdag een ,,prachtig bedrijf'', maar liet weten de referentiekoers van 8 euro per aandeel wel ,,stevig aan de prijs'' te vinden. Ook als het wordt vergeleken met andere bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. ,,Wat dat betreft ben ik terughoudend''.

Dinsdag om 12.45 uur noteerde DE Master Blenders 1753 in de 'grijze' handel op 8,05 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen