ANP15 mrt '12 15:02Aangepast op 15 mrt '12 15:40

'Griekenland int meer belastingen'

ATHENE (AFN) - De Griekse inning van achterstallige belastingbetalingen overtreft de verwachtingen, zei een functionaris van de Europese Unie (EU) donderdag in Athene.

De Griekse autoriteiten inden voor 946 miljoen euro aan achterstallige belastingen in 2011, terwijl de aanvankelijke doelstelling 400 miljoen euro was, aldus het hoofd van de EU-taskforce in Griekenland, Horst Reichenbach. Toch staat er volgens hem nog voor 8 miljard euro aan niet betaalde maar in theorie snel inbare belastingen uit.

De Europese Commissie heeft becijferd dat de totale hoeveelheid aan achterstallige belastingen in Griekenland 60 miljard euro bedraagt.

Noodsteunpakket

Deskundigen van de Europese Commissie, de Europese regeringen en internationale organisaties zoals de OESO, zijn in Athene als onderdeel van een 'taskforce voor Griekenland, om het land te helpen met structurele hervormingen en de besteding van het noodsteunpakket van 20,2 miljard euro aan het land.

EU-financiering voor infrastructurele projecten kunnen de economische groei en werkgelegenheid stimuleren, zoals energieprojecten of het opnieuw opstarten van eerder vastgelopen bouwprojecten voor snelwegen, zei de EU-functionaris.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen