ANP23 jan '12 17:37

Veel files door omgevallen bouwkraan op A50

EWIJK (ANP) - In de regio Arnhem-Nijmegen staan op tal van plaatsen files doordat een omgevallen bouwkraan de snelweg A50 (Apeldoorn - Den Bosch) bij Ewijk in zuidelijke richting verspert. Verkeer richting Den Bosch moet omrijden over de snelwegen A15 en A2 en dat zorgt daar voor vertragingen. Ook in de richting Arnhem staat een lange file op de A50 ter hoogte van Ewijk.

Het gevaarte op de noordoever van de Waal knakte en kwam daarbij deels op de A50 terecht. De kraan viel op de cabine van een vrachtwagen, maar er raakte niemand gewond. Het bouwbedrijf heeft een andere kraan aangevoerd, die de hijskraan van de weg moet tillen. De nieuwe hijskraan moet eerst opgebouwd worden. De ANWB zegt daarom dat het tot laat in de avond zal gaan duren voordat de hijskraan van de weg is gehald en de rijbanen weer toegankelijk zijn.

Veel weggebruikers proberen de problemen te vermijden door een andere route te kiezen. Daardoor staan er ook files op de A12, de A325 tussen Arnhem en Nijmegen en de Pleyroute tussen Velp en Arnhem-Zuid. Ook in Arnhem en Nijmegen zelf komt het verkeer maar moeizaam vooruit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen