ANP12 dec '12 10:14Aangepast op 12 dec '12 10:55

Bestuursvoorzitter Puma stapt op

ANP
ANP

HERZOGENAURACH (AFN) - Franz Koch treedt eind maart 2013 af als bestuursvoorzitter van de Duitse sportkledingfabrikant Puma. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. Koch heeft dan bijna 2 jaar de scepter over Puma gezwaaid.

Volgens Puma is een nieuwe fase voor het bedrijf aangebroken, waarin wijzigingen aan de top nodig zijn om ,,de uitdagingen'' aan te gaan.

Puma is voor 80 procent in handen van de Franse fabrikant van luxe goederen PPR. Directeur Jean-François Palus van PPR nam 11 dagen geleden het stokje over van Jochen Zeitz als president-commissaris bij Puma. Zeitz was daarvoor 18 jaar lang bestuursvoorzitter van het Duitse bedrijf.

Winstwaarschuwing

PPR probeert met een forse reorganisatie de achterstand van Puma op de rivalen Adidas en Nike in te lopen. Puma gaf afgelopen zomer een winstwaarschuwing, waarna onder meer besloten werd het assortiment te verkleinen. PPR verweet het bedrijf te weinig te investeren in de ontwikkeling van producten en had al eerder kritiek op de marketingstrategie.

,,We gaan door met de reorganisatie en zullen ons richten op innovatie en marketing. Daarbij zullen we alle benodigde middelen beschikbaar maken voor de ontwikkeling van het merk'', aldus Palus. Hij hoopt in de lente van 2013 een nieuwe bestuursvoorzitter te kunnen presenteren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen