ANP9 mei '12 08:14

Nikkei sluit met verlies

TOKIO (AFN) - In Tokio is de beurs woensdag met verlies geëindigd in navolging van de lagere slotstanden in New York en Europa. De negatieve stemming werd veroorzaakt door de bezorgdheid over de politieke situatie in Griekenland. De risicobereidheid onder beleggers nam daardoor af. De Nikkei sloot 1,5 procent lager op 9045,06 punten.

De Japanse exportbedrijven hadden te lijden onder een duurdere Japanse yen. De Japanse munt wordt in onzekere tijden als een veilige haven beschouwd. Toshiba klom daarentegen 1 procent. De elektronicagigant zag de winst in het afgelopen jaar kelderen als gevolg van een zwakke vraag naar zijn producten en de naweëen van natuurrampen in Japan en Thailand. De winstverwachting voor het lopende boekjaar viel echter hoger uit dan verwacht.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen woensdag ook omlaag. In Seoul daalde de Kospi 0,9 procent en in Hongkong noteerde de Hang Seng eveneens 0,9 procent lager in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney verloor 1,1 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen