ANP26 jan '12 15:04

'Openingswinst voor Wall Street'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen donderdag naar verwachting hoger openen. Het besluit van de Federal Reserve om de rente nog langer op het zeer lage niveau te houden blijft zorgen voor een positieve stemming. Ook verwerken de beurzen een stroom aan Amerikaanse macrocijfers en bedrijfsresultaten.

Op macro-economisch terrein werd voorbeurs bekendgemaakt dat de orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten in december sterker dan verwacht zijn toegenomen met 3 procent. Ook werd de stijging van de orders in november opwaarts herzien. Het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen nam daarentegen sterker dan verwacht toe.

Een halfuur na opening van de beurs zullen nog de index van leidende indicatoren en de verkopen van nieuwe huizen bekend worden gemaakt.

Caterpillar

Aan het bedrijvenfront bracht de Amerikaanse machinebouwer Caterpillar voorbeurs recordresultaten naar buiten. Zowel de winst als de omzet vielen daarbij hoger uit dan analisten hadden verwacht.

Het aandeel AT&T zakte bijna 2 procent in de voorbeurshandel. Het Amerikaanse telecomconcern heeft een miljardenverlies geleden in het afgelopen kwartaal, veroorzaakt door hoge kosten rond de mislukte overname van T-Mobile USA en een eenmalige pensioenvoorziening. Het verlies in het vierde kwartaal kwam uit op 6,68 miljard dollar en was veel groter dan verwacht.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,5 procent voor de Amerikaanse beurzen. De aandelenbeurzen op Wall Street sloten woensdag tussen 0,7 en 1,1 procent hoger. De handel kreeg steun van het rentebesluit van de Fed.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen