ANP16 okt '12 12:42

RIVM: mogelijk derde salmonelladode

BILTHOVEN (ANP) - De Salmonella Thompson-bacterie heeft mogelijk een derde dodelijke slachtoffer geëist. Dat zei een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag naar aanleiding van berichten in de media over nog een salmonelladode. Het zou gaan om een 76-jarige man die een paar weken geleden is gestorven nadat hij zalm van het bedrijf Foppen had gegeten.

,,De familie heeft ons gemeld dat deze man overleden is en dat hij besmet was met de Salmonella Thompson-bacterie. We hebben dit voorgelegd aan het ziekenhuis, maar we hebben niet officieel bevestigd gekregen dat de bacterie de doodsoorzaak is'', aldus de woordvoerder.

Donderdag komt het RIVM met nieuwe cijfers over het aantal besmettingen met de bacterie door het eten van zalm die besmet was met de salmonellabacterie. Voorlopig heeft het RIVM het over minimaal 550 zieken en twee doden.

Er bestaat geen meldingsplicht voor individuele infecties met salmonella. Daarom kan het RIVM naar eigen zeggen niet garanderen dat het een volledig overzicht heeft van alle ziekte- en sterftegevallen die zijn veroorzaakt door deze bacterie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen