ANP10 aug '12 21:37Aangepast op 10 aug '12 22:18

Wall Street in vakantiesfeer

ANP
ANP

NEW YORK (AFN) - De beurzen op Wall Street zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. Op een dag met weinig handel werden de aanvankelijke verliezen in het laatste handelsuurweggepoetst.

De Dow-Jonesindex van 30 hoofdfondsen eindigde 0,3 procent hoger op 13.207,95 punten. De brede S&P 500-index klom 0,2 procent tot 1405,87 punten. Technologiegraadmeter Nasdaqwon 0,1 procent tot 3020,86 punten.

De zwakke groei van de Chinese internationale handel in juli zette de graadmeters aanvankelijk net als in Europa in het rood. De tanende groei van de export en import wordt gezien als een duidelijk teken dat de economische groei in China verder verzwakt.

Debuut

Manchester United maakte vrijdag zijn debuut op Wall Street. De beursgang leverde de voetbalgrootmacht ruim 233 miljoen dollar op. Dat was minder dan verwacht, maar nog altijd het grootste bedrag dat een sportorganisatie ooit op de beurs wist binnen te halen. Het aandeel boekte geen grote uitslag op de eerste beursdag. Man United eindigde onveranderd op de introductieprijs van 14 euro.

Blackberryproducent Research in Motion won ruim 6 procent. Volgens persbureau Bloomberg heeft technologiegigant IBM interesse in het dienstverleningsonderdeel van demobieltjesmaker.

Yahoo

Yahoo werd ruim 5 procent minder waard. Het internetbedrijf gaf donderdag nabeurs aan dat de opbrengst van de verkoop van het belang in de Chinese branchegenoot Alibaba wellicht niet aan aandeelhouders wordt uitgekeerd, zoals eerder werd beloofd.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond lange tijd lager dan donderdag, maar eindigde de beursdag onveranderd op 93,38 dollar. De eerdere daling kwam mede door de voorspelling van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dat de vraag naar olie volgend jaar door de afkoeling van de wereldeconomie minder hard zal stijgen dan eerder voorzien.

De euro was vrijdagavond met 1,2295 dollar evenveel waard als aan het slot van de Europese beurshandel eerder op de dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen