ANP30 aug '12 09:19

Grontmij: 10 miljoen aan reorganisatielasten

AMSTERDAM (AFN) - Grontmij verwacht over heel 2012 in totaal 10 miljoen euro aan reorganisatielasten voor zijn herstructureringsprogramma Back on Track. Dat heeft financieel directeur Frits Vervoort donderdag gezegd in een toelichting op de kwartaalcijfers.

De totale reorganisatielasten voor Grontmij met de maatregelen die tot dusver bekend zijn gemaakt, bedragen tot en met 2015 20 miljoen euro, aldus de cfo. In de eerste helft van dit jaar werd voor 5 miljoen euro aan lasten ingeboekt en voor de tweede helft wordt op een vergelijkbaar bedrag gerekend, zei Vervoort.

De CFO voerde donderdag het woord namens Grontmij. Topman Michiel Jaski was niet beschikbaar vanwege een medische aandoening. Volgens Grontmij is de aandoening niet ernstig en zal Jaski zijn taken gewoon kunnen blijven uitoefenen.

Desinvesteringen

Vervoort gaf verder aan in de tweede helft door te zullen gaan met desinvesteringen. Het zal hierbij vooral gaan om het afbouwen en/of verkopen van activiteiten met een lagere marge en activiteiten die minder dicht bij de kernactiviteiten staan. Daar verwacht Grontmij in de tweede helft nog ,,een behoorlijke slag'' te maken, aldus de CFO.

Ook wil Grontmij onroerendgoed verkopen, vooral in Nederland. Zo heeft het bedrijf de golfbaan Naarderbos in de verkoop gezet. Volgens Grontmij zijn er gesprekken met verschillende partijen en wordt de verkoop naar verwachting binnen een jaar afgerond. De transactie zal opbrengsten opleveren voor Grontmij, verwacht Vervoort.

Gerelateerde artikelen