ANP2 apr '12 10:56Aangepast op 2 apr '12 13:11

'Rabo lost Fries probleem Van Lanschot op'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De overname door Rabobank van Friesland Bank lost de problemen van die bank met zijn belang in Van Lanschot Bankiers op. Dat concludeerde analist Maarten Altena van ING maandag.

Friesland Bank heeft een belang van 23 procent in Van Lanschot. De bank boekte in 2010 al een forse afschrijving op die aandelen en moest dat vorig jaar waarschijnlijk weer doen, stelde Altena. Dit zou zware gevolgen hebben gehad voor de kapitaalpositie van Friesland Bank.

De Friese bank gaf vorig jaar aan het belang in Van Lanschot voor 2015 af te willen bouwen tot minder dan 10 procent. Verkoop van de aandelen bleek echter lastig.

Interessant

Volgens ING verlicht de overname door Rabo de druk om de aandelen te verkopen. ,,Het zal interessant zijn te bezien wat Rabobank met het belang doet'', aldus Altena.

Rabobank gaf in een reactie aan dat 12 procent van de aandelen Van Lanschot in handen van Friesland Bank blijft en daarmee in bezit komen van Rabobank. De rest (11 procent van de aandelen Van Lanschot) wordt ondergebracht in de Stichting Friesland Bank.

Geen idee

Rabobank gaf verder aan nog niet te weten wat het met de aandelen Van Lanschot van Friesland Bank gaat doen.

Maandag om 13.00 uur noteerde het aandeel Van Lanschot 6,4 procent hoger op 20,65 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen