ANP16 mei '12 17:59Aangepast op 16 mei '12 18:44

Ferrari wint langste Giro-etappe in sprint

Het peloton tijdens de 10e etappe van de Giro. EPA
Het peloton tijdens de 10e etappe van de Giro. EPA

MONTECATINITERME (ANP) - Roberto Ferrari heeft woensdag de 11e etappe van de 95e Ronde van Italië gewonnen. De Italiaanse wielrenner uit de Androni-ploeg had na 255 kilometer koers van Assisi naar Montecatini Terme, de langste rit in de Giro 2012, het meest over in de sprint van een omvangrijke groep.

Ferrari bleef in de lange spurt op macht zijn landgenoot Francesco Chicchi en de Litouwer Tomas Vaitkus ruim voor. De Brit Mark Cavendish moest van heel ver komen en finishte als vierde. Voor de wereldkampioen was het een gemiste kans op zijn 11e ritzege in de Giro. De strijd in de laatste kilometer werd opnieuw ontsierd door een valpartij. Cavendish kon die ontwijken maar moest toen wel opnieuw aanzetten.

De Spanjaard Joaquim Rodriguez behield de roze leiderstrui en de 17 seconden voorsprong in het algemeen klassement op de Canadees Ryder Hesjedal. De etappe werd gekenmerkt door een lange ontsnapping van een groepje van zes, dat 210 kilometer voor het peloton uitreed en een maximale voorsprong had van 5 minuten. Als laatste bleef Manuele Boaro over. Op 13 kilometer van de streep was ook voor deze Italiaan het avontuur voorbij.

Gerelateerde artikelen