ANP3 nov '12 03:35

Amsterdamse museumnacht groter dan ooit

EYE Film Instituut. ANP
EYE Film Instituut. ANP

AMSTERDAM (ANP) - Met 50 deelnemende musea en naar verwachting 27.500 bezoekers is de Amsterdamse museumnacht zaterdag groter dan ooit. Rond 18.30 uur vindt in het nieuwe filmmuseum EYE de opening plaats. Tot 2 uur 's nachts kunnen mensen terecht voor een nachtelijk bezoek aan de culturele instellingen.

De 13e museumnacht in Amsterdam moet vooral jongeren verleiden naar de musea te komen. De organisatie verwacht dat net als andere jaren alle kaarten vooraf zijn uitverkocht. In het Bijbels Museum zwaait de Amsterdamse nachtburgemeester Mirik Milan zaterdagavond de scepter. Hij brengt onderwerpen als 'de club als kerk' en 'de dj houdt muzikale preken' aan de orde in zijn programma De nachtcultuur als religie.

Verder tovert de UvA Bijzondere Collecties om tot circuspiste naar aanleiding van de tentoonstelling Carré 125 jaar en staan de comedians van Boom Chicago in het Scheepvaartmuseum.

Vorig jaar trok de uitverkochte museumnacht 26.000 bezoekers. Als de musea hun deuren in de nacht van zaterdag op zondag sluiten, kunnen de diehards nog door op negen afterparty's in onder meer de Melkweg en Paradiso.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen