ANP17 dec '12 22:04Aangepast op 17 dec '12 22:21

Periodetitel voor Sparta na nederlaag Almere

ANP
ANP

APELDOORN (ANP) - Sparta Rotterdam heeft de tweede periodetitel in de Jupiler League veroverd. Concurrent Almere City FC had maandag de inhaalwedstrijd bij AGOVV met grote cijfers moeten winnen, maar de ploeg van trainer Fred Grim ging hard onderuit in Apeldoorn: 4-0. Met 18 punten uit acht wedstrijden eindigde Sparta daardoor bovenaan in de tweede periode, Almere bleef op 15 steken.

De Rotterdammers hadden de periodetitel anderhalve week geleden al op eigen kracht kunnen veroveren, maar verloren toen bij Excelsior. De wedstrijd tussen AGOVV en Almere City FC ging die dag niet door omdat het veld door het winterweer niet bespeelbaar was.

Almere City FC had met zeven doelpunten verschil moeten winnen van AGOVV, om Sparta te passeren. Het ging echter helemaal mis voor de ploeg van Grim. Door doelpunten van Joey Godee (twee), Oger Klos en Vojtech Schulmeister won de thuisclub afgetekend. AGOVV kwam daardoor op 20 punten, waarmee het Almere (18) passeerde op de ranglijst.

Helmond Sport zou bij winst op FC Oss zijn opgeklommen naar de derde plaats in de Jupiler League achter MVV en Sparta, maar liet die kans liggen in een spectaculaire wedstrijd (3-3). Bij Telstar - De Graafschap werd niet gescoord (0-0).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen