ANP28 aug '12 18:05Aangepast op 28 aug '12 18:24

'Niet speculeren over rapport Griekenland'

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - Het rapport van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds over het huidige hulpprogramma aan Griekenland moet worden afgewacht. Dat benadrukten minister Jan Kees de Jager van Financiën en zijn Duitse collega Wolfgang Schäuble dinsdag in Den Haag, voorafgaand aan een gezamenlijk werkdiner.

Ze willen niet vooruitlopen en al helemaal niet speculeren, aldus het tweetal. ,,Dat is niet behulpzaam voor de stabiliteit in de eurozone'', aldus De Jager. ,,Het is alleen maar schadelijk'', beaamde Schäuble.

Het volgende rapport van de zogenoemde trojka over Griekenland komt op zijn vroegst eind september. Griekenland heeft 130 miljard euro toegezegd gekregen in ruil voor ingrijpende hervormingen en bezuinigingen. Een positieve evaluatie van de trojka is essentieel voor Athene om de volgende termijn van 31,5 miljard euro te krijgen.

De Jager wees erop dat de eurolanden bij het verstrekken van leningen aan Griekenland tot nu toe steeds het oordeel van de trojka hebben gevolgd. Voor hem blijft voorop staan dat landen die om hulp vragen in ruil daarvoor moeten voldoen aan de verplichtingen aan bezuinigingen en hervormingen die ze zijn aangegaan. ,,Dat moet uit de trojka-rapportage blijken.''

Gerelateerde artikelen