ANP9 aug '12 07:51

Pharming verhoogt aandelenuitgifte

LEIDEN (AFN) - Investeerders hebben bij de woensdag gelanceerde eerste tranche van een onlangs afgesloten kredietfaciliteit van Pharming het aantal aandelen verhoogd. Dat meldde het biotechnologiebedrijf donderdag.

Pharming kan geld opnemen uit de faciliteit, met een totale omvang van 10 miljoen euro, in ruil voor aandelen in het bedrijf. De woensdag gelanceerde eerste tranche werd met 8 miljoen aandelen verhoogd tot 23 miljoen aandelen.

De investeerders krijgen in de kredietfaciliteit 'warrants' waarmee ze 16,5 miljoen aandelen kunnen opkopen. Zodra er 2,5 miljoen euro uit de faciliteit is opgenomen, krijgen de investeerders warrants voor nog eens 16,5 miljoen aandelen. Hetzelfde geldt bij elke volgende stap van 2,5 miljoen euro.

De faciliteit is bedoeld ter versterking van het werkkapitaal en werd overeengekomen met bestaande investeerders. Het geld moet voldoende zijn om de periode te overbruggen tot de uitslag van een Amerikaanse studie naar Ruconest en de mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar die daaraan bij een positieve uitslag is verbonden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen