ANP27 mrt '12 13:20

Keith Bakker voorlopig nog vast

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Keith Bakker blijft voorlopig nog vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag bepaald, aan het slot van het strafproces tegen de bekende verslavingsdeskundige. Bakkers advocate Lucy Oldenburg had de rechtbank gevraagd Bakker in vrijheid te stellen, omdat hij naar haar smaak lang genoeg heeft vastgezeten.

Bakker werd eind april vorig jaar opgepakt, op verdenking van seksueel misbruik van negen vrouwen en meisjes, onder wie twee 15-jarigen. Het Openbaar Ministerie eiste maandag 7 jaar cel tegen Bakker. Volgens het OM heeft Bakker zich in een aantal gevallen schuldig gemaakt aan verkrachting.

In haar slotpleidooi bestreed Oldenburg die stelling te vuur en te zwaard. Dat hij in zijn seksuele relaties misbruik heeft gemaakt van zijn positie als hulpverlener wil er bij de raadsvrouw nog wel in. Maar van dwang of bedreiging, zoals het OM beweert, is wat haar betreft geen sprake geweest. ,,Ik ben een klootzak, maar geen verkrachter", zo citeerde Oldenburg haar cliënt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen