ANP2 sep '12 08:42

'Camera's in haven kunnen meer doen'

ROTTERDAM (ANP) - Door samenwerking bij cameratoezicht zouden bedrijven in de Rotterdamse haven zich veel beter kunnen beveiligen tegen overlast en criminaliteit. Ook kunnen bedrijfsprocessen erdoor worden verbeterd.

Dat stelt directeur Bas Janssen van de ondernemersorganisatie Deltalinqs voor de haven en industrie in de Rotterdamse haven. Hij gaat samen met de bedrijven, douane, Havenbedrijf Rotterdam en politie kijken of de haven door samenwerking op het gebied van cameratoezicht is te versterken. ,,Zo kunnen we als wereldhaven op het gebied van integriteit en criminaliteitsbeheersing blijven meespelen in de top'', zegt Janssen.

,,Het zou een beveiliging moeten worden naar analogie van Schiphol. Daar werken alle partijen goed samen en kun je niets doen zonder dat een camera je waarneemt. Dat leidt niet alleen tot een verbeterde veiligheid, maar ook tot betere bedrijfsprocessen. Er is dus voor alle partijen iets te winnen. Als bijvoorbeeld ergens een lange rij mensen voor een poortje staat, nemen camera's dat direct waar zodat snel een tweede ingang open kan om het proces te versnellen'', licht Janssen toe.

Gerelateerde artikelen