ANP3 apr '12 11:58Aangepast op 3 apr '12 13:19

Bemanning brandend schip in veiligheid

Archiefbeeld van een reddingsboot. ANP
Archiefbeeld van een reddingsboot. ANP

RIJSWIJK (ANP) - De negen bemanningsleden van een schip bij Terschelling, waar dinsdagmorgen brand uitbrak in de machinekamer, is veilig van boord gehaald. Het vuur is nog niet geblust. Bergingswerkers koelen op dit moment van buitenaf de romp, zo meldde de kustwacht dinsdag.

Het schip, 104 meter lang en 16 meter breed, bevindt zich ongeveer 12 mijl ten noorden van Terschelling. Volgens de kustwacht is er geen gevaar dat het op het Waddeneiland zal stranden. ,,Het bergingsbedrijf Terschelling is in de buurt en een sleepboot is onderweg'', aldus een woordvoerder.

Het gaat om het containerschip Ara Felixstowe, dat vaart onder de vlag van Gibraltar. Het was met een lading staal onderweg van Brake in Duitsland naar het Engelse Southampton. Even voor 11.00 uur meldde de kapitein dat het schip machineschade had, een half uur later gevolgd door de melding dat er brand was uitgebroken.

De kustwacht zette direct groot materieel in. Meerdere reddingsschepen werden naar het schip in nood gestuurd. Ook werden een helikopter van de luchtmachtbasis in Leeuwarden en een vliegtuig van de kustwacht ingezet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen