ANP3 apr '12 15:06

'Lagere opening Wall Street'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen dinsdag waarschijnlijk lager openen. Wall Street lijkt daarmee Europa te volgen, waar de bezorgdheid over de Spaanse staatsschuld zorgt voor een negatieve stemming.

Beleggers wachten nog op de Amerikaanse fabrieksorders, die een halfuur na opening bekend worden gemaakt. Ook wordt uitgekeken naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag worden vrijgegeven. Beleggers hopen daarin aanwijzingen te ontdekken over verdere steunmaatregelen van de Federal Reserve.

De Amerikaanse automakers zullen naar verwachting in de belangstelling staan door de bekendmaking van de maandelijkse autoverkopen in de Verenigde Staten.

Overnamefront

Aan het overnamefront maakte de Amerikaanse bierbrouwer Molson Coors bekend branchegenoot StarBev over te nemen voor omgerekend 2,65 miljard euro. De brouwer wil met de acquisitie zijn positie in Midden- en Oost-Europa versterken. StarBev bezit het Tsjechische pilsmerk Staropramen.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van ongeveer 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street wist maandag een verlies bij de handelsaanvang om te buigen in winst. Het herstel was vooral te danken aan een beter dan verwacht cijfer over de Amerikaanse industrie. De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent hoger op 13.264,49 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen