ANP20 aug '12 07:36

'Facebook treft pensioenen'

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse professionele beleggers zijn geraakt door de koersval van internetbedrijf Facebook. De pensioenfondsen van ambtenaren en zorgpersoneel hebben zeker miljoenen euro's verloren. Dat blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad (FD) naar hun Amerikaanse beleggingen.

De Nederlandse beleggers stapten in ondanks waarschuwingen voor de hoge prijs van het aandeel en de hype rond de beursintroductie. Afgelopen week tikte de koers het laagste punt ooit aan op 19 dollar. Facebook ging half mei nog voor 38 dollar per aandeel naar de beurs.

Een onderdeel van hun pensioenuitvoerder APG had eind tweede kwartaal 330.500 aandelen Facebook, zo constateerde de krant op basis van bij Amerikaanse toezichthouders gedeponeerde gegevens. Een pakket van deze omvang was bij de beursgang 12,6 miljoen dollar waard. De waarde is nu gehalveerd, aldus het FD.

Individuele beleggingen

Zorgwerknemers bij PGGM hadden eind tweede kwartaal 316.226 aandelen Facebook, een pakket dat bij de huidige koers nog maar 6,3 miljoen dollar waard is.

Woordvoerders van de fondsen willen geen mededelingen doen over individuele beleggingen. Ze willen niet zeggen of de aandelen voor de hoofdprijs zijn gekocht en of het pakket nog in bezit is.

Gerelateerde artikelen