ANP23 nov '12 08:29Aangepast op 23 nov '12 14:26

Volkswagen investeert in 3 jaar 50 miljard

ANP
ANP

PEKING (AFN) - De Duitse autofabrikant Volkswagen investeert de komende 3 jaar meer dan 50 miljard euro in onder meer nieuwe modellen, duurzame technologie en fabrieken. Daar bovenop steekt het bijna 10 miljard in uitbreiding van zijn productiecapaciteit in groeimarkt China. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

,,Ondanks het uitdagende economische klimaat investeren wij meer dan ooit om onze doelen op de lange termijn te bereiken'', zei topman Martin Winterkorn. Volkswagen wil nog dit decennium uitgroeien tot 's werelds grootste autofabrikant.

De helft van het te investeren bedrag gaat op aan de ontwikkeling van nieuwe modellen voor alle 12 merken die het bedrijf voert. De nadruk ligt daarbij op hybride- en elektrische motoren. Volkswagen bezit onder meer de luxere automerken Audi en Porsche en voert sinds kort ook het motormerk Ducati.

Topman Jochem Heizman van de Chinese tak van Volkwagen had eerder al gezegd dat het bedrijf miljarden investeert in de Volksrepubliek, 's werelds grootste automarkt. Er worden nieuwe fabrieken gebouwd in China en het personeelsbestand groeit er in 3 tot 5 jaar tijd van 50.000 tot 85.000.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen