ANP18 dec '12 11:03

KB ziet af van overname onderdeel ING

SEOUL (AFN/BLOOMBERG) - KB Financial heeft besloten af te zien van de overname van de Zuid-Koreaanse levensverzekeringsdochter van ING. Dat maakte het Zuid-Koreaanse concern dinsdag bekend.

,,Het bestuur van KB Financial acht het in deze hachelijke tijd van groot belang om een toereikende kapitaalratio te behouden gezien de economische onrust'', stelde het bedrijf in een toelichting op het besluit.

ING bevestigde dinsdag, onder meer in een reactie op mediaberichten, dat het concern alle mogelijkheden blijft onderzoeken voor het afstoten van de Zuid-Koreaanse levensverzekeringsdochter. ,,Het proces loopt en aanvullende informatie wordt verstrekt als daar aanleiding toe is.''

Verlaging

Eerder deze maand stelde het bestuur van KB Financial al de beslissing over de eventuele overname uit. Destijds meldde de Wall Street Journal dat er gesproken werd over een koopsom van 2300 miljard won, ofwel 2,1 miljard dollar. Dat was al een verlaging van de 2450 miljard won die eerder werd afgesproken.

Persbureau Reuters meldde op 14 december dat het bestuur van KB wilde zakken naar 2050 miljard won. De twee partijen voerden sinds september onderhandelingen.

ING is bezig met de verkoop van zijn Aziatische verzekeringsbedrijven om staatssteun terug te betalen die het concern vanaf 2008 kreeg om de crisis te doorstaan. Eerder op dinsdag maakte ING bekend de verkoop van de verzekeringstak in Maleisië aan de pan-Aziatische verzekeraar AIA Group te hebben afgerond. Die transactie levert ongeveer 750 miljoen euro na belasting op.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen