ANP19 okt '12 19:37

Beurzen VS lager na slechte kwartaalcijfers

ANP
ANP

NEW YORK (AFN) - De aandelenkoersen op Wall Street gingen vrijdag stevig omlaag nadat enkele toonaangevende bedrijven met teleurstellende kwartaalcijfers waren gekomen. De resultaten van onder meer Microsoft en General Electric versterken de vrees dat de economische tegenwind het bedrijfsleven flink dwarszit.

Exact 25 jaar na de befaamde beurskrach op 'Black Monday' noteerde de leidende Dow-Jonesindex in de middaghandel 1,2 procent lager op 13.386,90 punten. De bredere S&P 500 ging 1,3 procent omlaag tot 1438,22 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,9 procent en stond op 3014,20 punten.

De sterkste daler onder de hoofdfondsen was McDonald's. De fastfoodketen verloor 4 procent na tegenvallende cijfers. Zowel de omzet als de winst daalden het afgelopen kwartaal als gevolg de verzwakte economische omstandigheden. Bovendien meldde het bedrijf dat de zaken ook in oktober minder gaan.

De resultaten van General Electric, een bedrijf dat alleen al wegens zijn omvang als een barometer voor de gehele economie wordt gezien, stelden eveneens teleur. Het aandeel verloor 2,8 procent. Microsoft daalde 2,7 procent, ook al na slechter dan verwachte kwartaalcijfers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen