ANP12 aug '12 16:40

Tadic meteen al de held bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Met geduld en gemak heeft FC Twente zondag zijn eerste wedstrijd in de competitie gewonnen. In de Veste van Enschede werd FC Groningen verslagen, 4-1. Dusan Tadic groeide met twee treffers en twee assists meteen uit tot de held van Enschede.

Na een half uur leidde de uitgerekend van FC Groningen gekomen aanvaller de openingstreffer van Nacer Chadli in. Vervolgens tikte hij zelf nummer twee binnen, op aangeven van Chadli. Juichen deed hij niet tegen zijn oude club. Uitblinken wel. Het duel was daardoor snel beslist.

Het spel van FC Twente werd gemaakt vanaf de flanken. Tadic staat op recht, maar trekt naar binnen voor de combinaties. De opengevallen ruimte wordt opgevuld door de aanvallende back Roberto Rosales. Op links doet Chadli weer denken aan de topspeler van ruim een jaar gelden. Na een mislukt seizoen toonde hij in de voorbereiding al aan weer nagenoeg op zijn oude niveau te zitten.

Onder druk

FC Twente, met ook de nieuwelingen Dmitri Boelikin, Andreas Bjelland (Peter Wisgerhof zat op de bank) als centrale verdediger en Robbert Schilder als linksachter, zette de tegenstander vanaf de eerste minuut onder druk. Grote risico's werden echter gemeden. In een desastreus verlopen slot van het seizoen 2011-2012 verloor FC Twente door onnodige tegentreffers onder andere zijn laatste twee competitieduels thuis, tegen Ajax (1-2) en Heerenveen (3-4).

Het geduld tegen het behoudend spelende elftal van coach Robert Maaskant werd in het slotkwartier van de eerste helft beloond. Dat dwong Groningen zijn verdedigende stellingen te verlaten. Daardoor kon FC Twente na de hervatting de kansen nog gemakkelijker uitspelen. Chadli, Tadic, Leroy Fer en Rosales liepen aan alle kanten door de linies van de tegenstander, die weinig meer had in te brengen.

Onverwacht

Chadli zorgde voor 3-0, opnieuw op aangeven van Tadic. Uit een pass van Rosales maakte Tadic er 4-0 van. Vrij onverwacht schoot Leandro Bacuna er nog eentje in voor FC Groningen.

Halverwege de tweede helft debuteerde de van Inter gekomen spits Luc Castaignos bij FC Twente.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen