ANP8 feb '12 14:09Aangepast op 8 feb '12 15:09

Air France moet weer veel vluchten annuleren

PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France heeft voor de derde dag op rij flink te lijden onder een staking. Woensdag zullen naar verwachting vier op de tien intercontinentale vluchten worden geschrapt en drie op de tien Europese vluchten, zo meldde het Franse zusterbedrijf van KLM woensdag. In totaal gaat het om honderden vluchten.

Een deel van het luchtvaartpersoneel in Frankrijk heeft met ingang van maandag voor 4 dagen het werk neergelegd. De actie is gericht tegen een nieuwe wet die bepaalt dat stakingen in de luchtvaart 48 uur van tevoren aangekondigd moeten worden, zodat reizigers kunnen worden opgevangen. De bonden zien dat als een aantasting van het stakingsrecht.

Air France stelt dat voor veruit de meeste passagiers van wie de vlucht is geannuleerd, alternatief vervoer is gevonden. Zij zijn overgeboekt naar een andere vlucht van Air France of van een andere luchtvaartmaatschappij uit de Sky Team-alliantie. Voor andere gedupeerden worden bijvoorbeeld hotelovernachtingen vergoed.

Een zegsman van Air France zei desgevraagd dat de zorg voor gedupeerde reizigers de luchtvaartmaatschappij naar schatting 8 tot 10 miljoen euro per dag kost. Daarbij is het bedrag dat het bedrijf aan omzet misloopt nog niet meegerekend.

Gerelateerde artikelen