ANP24 apr '12 10:05Aangepast op 24 apr '12 10:38

Minder werk voor bouwbedrijf Dura Vermeer

ZOETERMEER (AFN) - De economische tegenwind raakt ook bouwbedrijf Dura Vermeer. De onderneming boekte vorig jaar weliswaar meer omzet en winst dan in 2010, maar zag tegelijkertijd de werkvoorraad flink afnemen, zo werd dinsdag bekendgemaakt.

De bedrijfsopbrengsten stegen in 2011 met 5,7 procent tot 1,16 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 13,3 miljoen euro, tegen 2,2 miljoen euro een jaar eerder. In 2010 werden de cijfers echter vertekend door eenmalige voorzieningen voor een aantal verliesgevende projecten, aldus een woordvoerder. De resultaten zijn nog niet terug op het niveau van 2009.

Voor dit jaar verwacht Dura Vermeer een daling van de omzet als gevolg van de verslechterde marktomstandigheden. De waarde van de orderportefeuille bedroeg eind vorig jaar 1,59 miljard euro, tegen 1,84 miljard euro eind 2010.

Huizenmarkt

Volgens de zegsman komt dat door de malaise op de huizenmarkt. ,,Er wordt nauwelijks nieuwbouw gepleegd. Wij ontwikkelen 300 tot 400 eigen woningen per jaar. Dat valt voor een heel groot deel weg.'' Ook speelt volgens de zegsman mee dat Dura Vermeer alleen projecten aanneemt die rendabel zijn. ,,Dan laat je weleens wat omzet liggen.''

Eind februari werd bekend dat Dura Vermeer het onderhouds- en renovatiebedrijf Van Ieperen overneemt. Daarmee wil het bedrijf minder afhankelijk worden van de nieuwbouwmarkt, aangezien daar voorlopig weinig verbetering te verwachten valt.

Gerelateerde artikelen