ANP11 aug '12 20:46

Valse start voor PSV in Waalwijk

Rodney Sneijder van RKC viert de 2-1. ANP PRO SHOTS
Rodney Sneijder van RKC viert de 2-1. ANP PRO SHOTS

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk heeft op de eerste speelronde van de eredivisie voor een daverende verrassing gezorgd. De ploeg van trainer Erwin Koeman versloeg zaterdag de gedoodverfde titelkandidaat PSV met overtuigende cijfers: 3-2. Dick Advocaat, terug op de bank bij PSV, zag hoe zijn elftal de hooggespannen verwachtingen geen moment kon waarmaken.

Vorig seizoen moest PSV in Waalwijk ook al buigen voor RKC. Toen betekende die nederlaag het einde van de Eindhovense titelkansen. Zaterdag maakten de Eindhovenaren een valse start in de eredivisie, waar waarschijnlijk niemand in het PSV-kamp rekening mee had gehouden. Het leidde in de tweede helft tot de nodige frustraties bij de bezoekers, wat meer dan eens tot uiting kwam in heetgebakerde opstootjes waar scheidsrechter Reinold Wiedemeijer zijn handen aan vol had.

Na vier teleurstellende jaren gaat PSV dit seizoen met de gelouterde Advocaat op de bank maar voor één ding en dat is de landstitel. Het elftal kreeg deze zomer een kwaliteitsimpuls met het aantrekken van Mark van Bommel en Luciano Narsingh. Juist de linie die afgelopen seizoen zo vaak onder vuur lag, de verdediging, werd echter nauwelijks versterkt. Uitgerekend de defensie van PSV stond zaterdag in Waalwijk meermaals te klungelen.

Sneijder

De bezoekers hadden in de 8e minuut nog wel de leiding genomen door Jeremain Lens, die dankbaar profiteerde van een blunder van Henrico Drost. Nog geen 5 minuten later stond het al weer gelijk. Rechtsback Atiba Hutchinson van PSV liet zich makkelijk uitspelen en vervolgens tikte Wilfred Bouma een schot van Robert Braber ongelukkig in eigen doel: 1-1. Nadat Georginio Wijnaldum was uitgevallen met een enkelblessure, nam RKC kort voor rust de leiding. Rodney Sneijder kon de bal na een gekraakt schot van Florian Jozefzoon vrij inschieten: 2-1.

Met Memphis Depay voor de tegenvallende Dries Mertens hoopte Advocaat in de tweede helft de wedstrijd te kunnen kantelen. Slap ingrijpen van Marcelo leidde in de 53e minuut echter tot de 3-1, opnieuw van Sneijder. Na de aansluitingstreffer van Tim Matavz en de rode kaart (twee keer geel) voor Guy Ramos was PSV in de slotfase nog dicht bij een punt, maar de gelijkmaker bleef uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen