ANP27 nov '12 09:33

BAM preferred bidder voor nieuwbouwproject

BUNNIK (AFN) - Een consortium geleid door BAM is door de Rijksgebouwendienst uitgekozen als 'preferred bidder' voor de nieuwbouw van de Hoge Raad der Nederlanden in Den Haag. Dat maakte BAM dinsdag bekend. Naar verwachting zal het definitieve contract eind december worden getekend.

Het contract behelst ontwerp, bouw, financiering en onderhoud voor 30 jaar. De werkzaamheden starten in 2013 en in november 2015 moet het project klaar zijn. Het nieuwbouwproject omvat de sloop van het voormalige Axa-kantoor en de Franse ambassade en de realisatie van een gebouw met een vloeroppervlakte van 15.000 vierkante meter en een ondergrondse garage. De dienstverlening bestaat uit schoonmaak, beveiliging, catering en onderhoud.

Het project wordt uitgevoerd door het consortium Poort van Den Haag. Dat is een samenwerkingsverband van BAM PPP, Claus en Kaan Architecten, BAM Utiliteitsbouw, BAM Techniek en ISS Integrated Facility Services. Verder zijn ARUP Nederland en DGMR Bouw betrokken als ontwerpende partners.

Gerelateerde artikelen