ANP22 jan '12 16:44

Groningen slaat na hervatting toe

Remko Pasveer (L) van Heracles in duel met Petter Andersson (R) van Groningen. ANP PRO SHOTS
Remko Pasveer (L) van Heracles in duel met Petter Andersson (R) van Groningen. ANP PRO SHOTS

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen blijft meedoen in de strijd om de plaatsen net onder de top. Het team van trainer Pieter Huistra won zondag op eigen veld van Heracles Almelo. Na een moeizaam begin werd het 2-1 voor de thuisclub.

Heracles kwam na 16 minuten op voorsprong. Glynor Plet maakte na een mooie aanvalsopzet de openingstreffer. Hij schoot raak nadat Marko Vejinovic de bal na een pass van Willy Overtoom fraai voor hem had klaargelegd.

Daarmee scoorde Plet uit de derde mogelijkheid die hij kreeg. Al na 9 minuten verscheen hij alleen voor Luciano, maar werd door de Groningse doelman te veel naar de zijkant gedrongen om de bal er nog in te krijgen. Even later kwam Plet, ook op aangeven van Vejinovic, opnieuw vrij voor Luciano. Deze keer redde de keeper.

Hachelijke situaties

Heracles nam afstand na een openingsfase waarin Groningen wat sterker was. Na de 1-0 kwamen in het levendige duel de kansen aan beide kanten. Een minuut na het doelpunt van Plet kreeg David Texeira al een kans op 1-1, maar hij schoot over. Vervolgens waren er twee mogelijkheden voor Dusan Tadic op de gelijkmaker. Eerst stiftte hij de bal naast het doel van Remko Pasveer, vervolgens knalde hij uit een vrije trap op de paal. Vooral in de slotminuten van het eerste deel zette Groningen de tegenstander zwaar onder druk. Het leidde tot hachelijke situaties voor Pasveer, niet tot treffers.

Kort na de hervatting werd de Groningse druk dan toch te veel voor Heracles. In de 48e minuut maakte Texeira gelijk. De Uruguayaan kopte raak na een voorzet op maat van Tadic. Na een uur kwam de thuisclub op voorsprong. Verdediger Virgil van Dijk tikte van dichtbij in. Met de voorzet stond Tadic ook aan de basis van dit doelpunt. In het restant van het duel kwam Groningen nauwelijks nog in de problemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen