ANP1 apr '12 21:40Aangepast op 1 apr '12 22:07

Djokovic prolongeert titel in Miami

Archiefbeeld van Novak Djokovic. EPA
Archiefbeeld van Novak Djokovic. EPA

MIAMI (ANP) - Novak Djokovic heeft zondag opnieuw het tennistoernooi in Miami gewonnen. De Servische titelverdediger rekende in de finale met 6-1 7-6 (4) af met de Schot Andy Murray.

De nummer 1 van de wereld won zijn tweede hoofdprijs van dit jaar na de Australian Open in januari. Hij bracht zijn totaal aantal titels op 30. In Miami was hij ook in 2007 succesvol. In 2009 haalde hij de finale, maar verloor toen van Murray. Van de dertien onderlinge duels tussen de twee won Djokovic er acht.

,,Ik denk dat ik van het begin tot het einde een hele goede partij speelde'', aldus Djokovic. ,,Maar tegen een speler met zulke kwaliteiten weet je het nooit. Hij slaagt er ook altijd weer in om terug te komen, dus ik ben heel blij dat ik het in twee sets hebben kunnen afmaken.''

Murray hoefde in de halve finales niet in actie te komen omdat zijn Spaanse tegenstander Rafael Nadal zich met een knieblessure afmeldde. Met die extra rust leek de Brit niet echt goed te hebben gedaan, want hij had in de eerste set weinig in te brengen tegen Djokovic. In het tweede bedrijf ging het tot 6-6 gelijk op. Maar Murray slaagde er en niet in nog een derde set uit te slepen. Hij verloor de tiebreak met 7-4.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen