ANP3 apr '12 08:57Aangepast op 3 apr '12 09:36

Accell overweegt overname fietsenmerk Raleigh

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenfabrikant Accell Group, bekend van merken als Batavus en Sparta, voert exclusieve gesprekken over een overname van het bekende fietsenmerk Raleigh Cycle. Dat maakte Accelldinsdag bekend.

Het van oorsprong Britse Raleigh heeft productie- en distributievestigingen in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada. Ook heeft Raleigh wereldwijde licentie-activiteiten en een inkoopvestiging in Taiwan. Het bedrijf telt circa 430 werknemers en draaide in 2011 een omzet van ruim 260 miljoen dollar (195 miljoen euro). Vorig jaar verkocht Raleigh ongeveer 850.000 fietsen.

Het 125 jaar oude Raleigh heeft een roemruchte geschiedenis in de wielersport. In 1980 won Joop Zoetemelk van de wielerploeg TI-Raleigh van Peter Post de Tour de France. Ook Gerrie Knetemann, Hennie Kuiper, Henk Lubberding en Jan Raas maakten deel uit van de TI-Raleigh-ploeg.

Wereldmerk

,,Raleigh is een heel mooi merk. Een oud wereldmerk'', aldus topman René Takens van Accell in een reactie. Er wordt momenteel boekenonderzoek gedaan en als er zich geen onvoorziene problemen voordoen,verwacht Takens snel een overname aan te kunnen kondigen.

Raleigh is sinds 2001 in handen van het eigen management, dat toen de zaak overnam van de noodlijdende eigenaar Derby Cycle. Dat Duitse bedrijf werd vorig jaar zelf overgenomen door het Nederlandse PonHoldings, eigenaar van onder meer Gazelle.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen