ANP26 jan '12 17:10

'Zorgverzekeraars vergoeden borstimplantaten'

EPA
EPA

ZEIST(ANP) - Het verwijderen van de omstreden PIP-borstimplantaten en de plaatsing van nieuwe implantaten wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraars. Dat meldde koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) donderdag.

Zorgverzekeraars kiezen ervoor de volledige behandeling te vergoeden, ongeacht of er in het verleden bij de implantatie sprake was van een medische of cosmetische reden. Verder zullen zorgverzekeraars onderzoeken of zij de schade kunnen verhalen. Ongeveer 1000 tot 1400 vrouwen hebben in Nederland protheses van het merk PIP.

Eerder adviseerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vrouwen met een PIP-implantaat deze te laten verwijderen, omdat er een grote kans bestaat dat deze gaan lekken of scheuren. Volgens de zorgverzekeraars is die oproep reden om de gedupeerde vrouwen tegemoet te komen. ,,De hele situatie is voor de betreffende vrouwen al vervelend genoeg", aldus een woordvoerder van ZN. ,,Zorgverzekeraars willen hen daarbij niet ook nog laten opdraaien voor de kosten van dit alles.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen