ANP24 apr '12 07:49

Vooruitblik: Weer moeilijk kwartaal KPN

DEN HAAG (AFN) - KPN heeft opnieuw een moeilijk kwartaal achter de rug. Zowel de omzet als het resultaat zijn waarschijnlijk gekrompen als gevolg van moeilijke omstandigheden op thuismarkt Nederland. Het telecombedrijf opent de boeken op dinsdag 24 april om 7.30 uur.

De omzet daalt volgens analisten die geraadpleegd werden in opdracht van ANP-Reuters met 2,5 procent op jaarbasis tot 3,2 miljard euro. Het aangepaste ebitda-resultaat daalde volgens hen met ruim 10 procent tot 1,1 miljard euro.

KPN voorspelde eerder voor 2012 een vrije kasstroom tussen de 1,6 en 1,8 miljard euro en een ebitda-resultaat van 4,7 a 4,9 miljard euro. Eerder gaf het bedrijf aan dat het dividend in 2012 naar verwachting uitkomt op 0,90 euro per aandeel. Ook heeft KPN aangegeven dit jaar geen eigen aandelen in te kopen.

KPN maakte vorige maand een wijziging bekend in de kwartaalrapportage. De belangrijkste wijzigingen in het nieuwe format zijn de splitsing van het consumentensegment in Consumenten Thuis en Consumenten Mobiel, het samenvoegen van Wholesale & Operations en ITNL tot één entiteit met de naam NetCo.

Gerelateerde artikelen