ANP24 nov '12 08:08Aangepast op 24 nov '12 08:27

Grizzlies pakken draad weer op tegen Lakers

MEMPHIS (ANP) - De basketballers van Memphis Grizzlies hebben na een zeldzame nederlaag de draad weer opgepakt in de NBA. De Grizzlies waren vrijdagavond (plaatselijke tijd) in het eigen FedExForum te sterk voor Los Angeles Lakers: 106-98. Met negen zeges tegenover slechts twee nederlagen gaat de equipe uit Memphis aan kop in de Western Conference.

De Grizzlies zijn vooralsnog dé verrassing van dit NBA-seizoen. Begin deze week maakte Denver Nuggets een einde aan een reeks van acht zeges op rij van de ploeg uit Memphis, maar dat bleek slechts een incident. Tegen de sterren van LA Lakers, die in hun nieuwe samenstelling nog zoekende zijn, gingen de Grizzlies gewoon weer verder met winnen. Rudy Gay was met 21 punten het meest productief bij de Grizzlies, ploeggenoot Zach Randolph had met 17 punten en 12 rebounds ook een belangrijke bijdrage.

Jeremy Lin boekte met Houston Rockets een zege op zijn oude club New York Knicks: 131-103. De Amerikaan van Taiwanese afkomst groeide vorig seizoen bij de Knicks uit tot een sensatie, maar de ploeg uit New York liet Lin gaan toen de Rockets hem een riant salaris boden. De 24-jarige guard droeg vrijdag 13 punten bij aan de zege op de Knicks. Ploeggenoot James Harden blonk uit met 33 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen