ANP29 mrt '12 08:08

Ageas wil structuur vereenvoudigen

BRUSSEL (AFN) - Ageas, het voormalige Fortis, wil zijn juridische structuur vereenvoudigen en een omgekeerde aandelensplitsing doorvoeren. Dat meldde het verzekeringsconcern donderdag.

In de nieuwe structuur worden alle bezittingen en verplichtingen van de Nederlandse entiteit Ageas N.V. overgedragen aan de Belgische entiteit Ageas SA/NV. Volgens het bedrijf maakt dat het bestuur en de financiële verslaggeving eenvoudiger. Daarnaast past de huidige binationale structuur volgens Ageas niet bij ,,de focus van de verzekeringsactiviteiten in België, het Verenigd Koninkrijk, Continentaal Europa en Azië.''

Na de fusie wordt een 'reverse stock split' uitgevoerd, waarbij aandelhouders voor elke tien aandelen er één terugkrijgen. De koers van het aandeel vermenigvuldigt daardoor met tien. Na de split komen het aantal uitstaande aandelen en de koers beter overeen met die van andere bedrijven met de omvang van Ageas, aldus het bedrijf.

Beide voorstellen moeten eind juni nog door aandeelhouders worden goedgekeurd. Bij instemming treden ze waarschijnlijk op 7 augustus in werking.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen