ANP5 apr '12 21:26

Rosenthal zal Kamer beter informeren

DEN HAAG (ANP) - Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken zal de Tweede Kamer nog beter informeren. Dat zei hij donderdag in een overleg met de Kamer. Hij reageerde daarmee op vragen van oppositiepartijen D66 en PvdA of hij de Kamer verkeerd had geïnformeerd.

De kwestie draaide om een resolutie over een VN-onderzoek naar de bouw van nederzettingen op de bezette Palestijnse Westelijke Jordaanoever. Staatssecretaris Ben Knapen zei vorige week in het vragenuurtje dat Nederland toen niet alleen stond. Knapen verving destijds de minister omdat die in het buitenland was.

Volgens D66-leider Alexander Pechtold bleek nu dat het niet zo was en had Nederland wel degelijk een geïsoleerde positie ingenomen. Knapen had dus volgens hem onjuiste informatie gegeven.

Maar volgens de minister was hier geen sprake van. Het betrof een ,,kwestie van interpretatie hoe ver je teruggaat in het besluitvormingsproces'', zei hij. Maar om in de toekomst elk misverstand te voorkomen, beloofde hij de Kamerleden nog beter te zullen informeren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen