ANP29 nov '12 13:30

Drie jaar voor doodschoppen supporter (77)

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Amateurvoetballer Silvester M. (33) moet 3 jaar de cel in voor de fatale trap die hij vorig jaar december in Amsterdam uitdeelde aan een 77-jarige supporter. De rechtbank in Amsterdam oordeelde donderdag dat hij de toeschouwer van de tegenpartij met gestrekt been hard tegen de borstkas heeft getrapt, waardoor die zo ernstig gewond raakte dat hij een maand later overleed.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder 4 jaar cel wegens zware mishandeling met de dood tot gevolg. Justitie verdacht hem aanvankelijk van doodslag, maar zag daar later toch geen bewijs voor. De rechtbank kwam tot hetzelfde oordeel.

Advocaat Bram Moszkowicz wilde dat zijn cliënt een celstraf gelijk aan de duur van zijn voorarrest kreeg, maar dat vond de rechtbank niet passend bij de ernst van het misdrijf.

M., die speelde voor de Amsterdamse club Sporting Noord, ging vorig jaar december door het lint toen hij een rode kaart kreeg tijdens een voetbalwedstrijd en de supporter van tegenpartij OSV zich hierover instemmend uitliet vanaf de zijlijn. De toeschouwer kreeg een schop tegen het bovenlichaam en overleed uiteindelijk aan de complicaties die hij daaraan overhield.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen