ANP4 apr '12 09:12Aangepast op 4 apr '12 09:31

'Italië hoeft niet extra te bezuinigen'

MILAAN (AFN) - Italië hoeft niet extra te bezuinigen. De tot nu toe doorgevoerde ingrepen hebben voldoende ruimte gecreëerd om de doelstelling van een evenwichtige begrotingsbalans in 2013 te halen. Dat zei premier Mario Monti in een woensdag gepubliceerd interview met de krant La Stampa.

,,We hebben een zeer ambitieus doel, maar we hebben nog manoeuvreerruimte. Daarom zijn we er echt van overtuigd dat een eventuele verslechtering van de economie niet leidt tot een extra pakket maatregelen'', aldusMonti.

Dinsdag schreef de Britse zakenkrant Financial Times nog op basis van een vertrouwelijk EU-rapport dat extra bezuinigingen wellicht nodig zijn. De recessie in Italië en de hoge rente die het land betaalt om geld te lenen, zouden de doelstellingen voor het begrotingstekort in gevaar brengen.

Volgens Monti is het begrotingsdoel gebaseerd op een rente van 7 procent, veel hoger dan het huidige niveau van 5,2 procent. Daarnaast is een mogelijk hogere inkomstenstroom door strenger optreden tegen belastingontduiking buiten beschouwing gelaten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen