ANP18 okt '12 07:37

Miljardenverlies voor AkzoNobel

AMSTERDAM (ANP) - Verfspecialist AkzoNobel heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geboekt van 2,4 miljard euro als gevolg van een afschrijving in de divisie Decorative Paints. De operationele winst steeg wel met 7 procent tot 540 miljoen euro. De onderneming maakte donderdag voorbeurs de cijfers over het derde kwartaal bekend.

De omzet ging met 6 procent omhoog tot 4,28 miljard euro. De stijging werd onder meer veroorzaakt door gunstige valuta-effecten en prijsverhogingen. Wel daalden de volumes, met name bij Decorative Paints en delen van de tak Specialty Chemicals.

De afschrijving van 2,5 miljard euro bij 'Deco' was het gevolg van een evaluatie die AkzoNobel ,,heeft gemaakt van de balans'', aldus het bedrijf. Daarbij is rekening gehouden met een verwachte lagere marktgroei. Het bedrijf sprak van ,,moeilijke marktomstandigheden in Europa en Latijns-Amerika''. Die werden deels goedgemaakt door een sterke groei in Azië.

Financieel topman Keith Nichols liet weten dat de economische achteruitgang voornamelijk doorwerkt bij de consument. De afschrijving is een weerspiegeling van de zorgen die het bedrijf heeft over met name de ontwikkelingen in Decorative Paints.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen