ANP26 nov '12 19:42

Wall Street houdt adempauze

NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen in New York noteerden maandag halverwege de handelsdag overwegend lager. Beleggers namen wat winsten, nadat ze vorige week nog de beste week in meer dan 5 maanden beleefden. De aandacht bleef gericht op de onderhandelingen in Washington over de dreigende begrotingscrisis en de gesprekken in Brussel over Griekenland.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,5 procent lager op 12.943 punten. De brede S&P 500 daalde 0,4 procent tot 1403 punten en de technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent hoger op 2969 punten.

Afgelopen weekend trapten winkeliers het feestdagenseizoen af met allerlei kortingsacties. Hoewel het winkelseizoen goed lijkt te zijn begonnen, waarschuwden analisten om niet te veel te varen op de cijfers van één weekend.

Gemengd beeld

Warenhuisketen Macy's, die op Black Friday scherpe kortingen bood, leverde 3,7 procent in. ,,Detailhandelsbedrijven laat een gemengd beeld zien'', zei een handelaar in Los Angeles.

De vrijdag na Thanksgiving Day staat bekend als Black Friday, vanwege de drukte in de winkels op een voor veel Amerikanen extra vrije dag. De maandag na Thanksgiving Day staat bekend als 'Cyber Monday', waarop veel Amerikanen op zoek gaan naar koopjes op het internet.

De euro noteerde 1,2960 dollar, ongeveer gelijk aan de stand rond het slot van de Europese beurzen.

Gerelateerde artikelen