ANP3 jul '12 08:31Aangepast op 3 jul '12 10:20

KPN komt met onbeperkte belbundel

DEN HAAG (AFN) - Klanten van KPN kunnen binnenkort onbeperkt bellen en sms'en naar alle mobiele en vaste nummers in Nederland voor een vast bedrag per maand. Dat maakte het telecombedrijf dinsdag bekend. KPN is de eerste speler op de Nederlandse markt die dat aanbiedt.

Bovenop de belbundel kunnen klanten kiezen voor een internetbundel en het gewenste toestel. Een onbeperkte belbundel gaat, exclusief toestel en mobiel internet, 40 euro kosten. ,,Voorheen boden we meer eenhappymeal aan, nu hebben we het in meer componenten opgedeeld'', zei directeur Marco Visser van KPN Mobiel.

Het opdelen in componenten, waarmee ook de prijs van een toestel transparanter wordt, is voor KPN niet geheel nieuw. Begin dit jaar kwam jongerenmerk Hi al met een vergelijkbaar model, waarbij juist mobiel internet centraal stond.

Mobiel internet

Visser erkent dat mobiel internet momenteel veel harder groeit, ,,maar activiteit nummer 1 is nog steeds bellen en sms'en'', vertelt Visser. Hij verwijst daarbij naar een onderzoek door Peil.nl onder 1500 Nederlanders, waaruit bleek dat twee derde van de Nederlanders hun mobiele telefoon vooral gebruiken voor bellen en sms'en.

In Nederland biedt Vodafone bijvoorbeeld klanten de mogelijkheid om onbeperkt te bellen naar andere Vodafone-klanten. In landen als Duitsland en Frankrijk zijn onbeperkte belbundels al wel bekend. KPN biedt ze via zijn dochterbedrijf E-Plus in Duitsland aan voor 24,90 euro per maand, exclusief sms'en.

Lef

,,Ze zullen het idee hebben afgekeken van hun Duitse dochter'', zegt Ben Woldring, oprichter van Bellen.com. Hij vindt de stap van KPN om als eerste in Nederland met onbeperkt bellen te komen ,,van lef getuigen''. ,,KPN is de gevestigde partij, dus je had het meer van de uitdagers verwacht: Vodafone en T-Mobile. Zij zullen nu zeker moeten volgen.''

Vorig jaar veroorzaakte KPN nog grote commotie toen bleek dat het de onbeperkte databundels wilde afschaffen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen