ANP30 aug '12 15:40

Oproep ondernemers tegen jeugdwerkloosheid

DEN HAAG (AFN) - Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland roepen werkgevers op te blijven investeren in jongeren door stageplekken en leerbanen aan te bieden. Voorzitter Bernard Wientjes van VNO-NCW en zijn collega Hans Biesheuvel van de organisatie voor middelgrote en kleine ondernemingen hebben donderdag hierover een brief aan bedrijven gestuurd met de titel Voorkom jeugdwerkloosheid.

Wientjes en Biesheuvel zijn bezorgd, omdat het aanbod aan stageplaatsen voor het middelbaar beroepsonderwijs en zogeheten leerwerkbanen terugloopt. ,,Instroom van jongeren in alle bedrijfstakken is van groot belang. Jeugdwerkloosheid en schooluitval dreigen door het ontbreken van praktijkplaatsen. Jong talent loopt het gevaar verloren te gaan, iets wat we ons als bedrijfsleven niet kunnen permitteren.''

De twee werkgeversvoormannen wijzen er op dat stages en leerbanen niet alleen belangrijk zijn voor jongeren maar ook voor bedrijven. ,,Investeren in jongeren is een investering in de toekomst van uw onderneming. Een dynamisch bedrijf vaart er wel bij om jongeren binnen te halen die de nieuwste inzichten in hun vakgebied hebben geleerd.'' Bovendien blijkt dat stages en leerbanen de beste manier zijn om nieuw personeel te werven.

Gerelateerde artikelen